مسعود پزشکیان، نهمین رئیسجمهور کشورمان، در نخستین گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم از رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رأی اعتماد به وزرا قدردانی کرد، چراکه معتقد است در حد وسع خود بر شعار تشکیل دولت وفاق ملی با وجود ۴ نفر از اعضای کابینه از دولت شهید آیتالله رئیسی، حجتالاسلام والمسلمین روحانی و تعدادی از اصلاحطلبان و اصولگرایان پایبند مانده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر حرکت بر ریل وفاق، وحدت، انسجام و نگاه به چشمانداز تأکید کرد.
در این راستا مجتبی رحماندوست، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر کل اسبق جمعیت دفاع از ملت فلسطین، در گفتوگو با ایکنا درباره الزامات استمرار و دوام وفاق ملی، علاوه بر همکاری قوا با یکدیگر، گفت: کلمه وفاق ملی این روزها به شکل غیرطبیعی بزرگنمایی میشود. مگر در گذشته وفاق ملی نبود که اینک اینگونه بر آن پافشاری میکنیم؟! سالیان سال و قرنهاست که مذاهب مختلف مسیحی، مسلمان، یهودی، شیعه و سنی با قومیتهای مختلف کرد، لر و بلوچ در این کشور کنار یکدیگر زندگی میکنند.
بیشتر بخوانید:
وی با تأکید بر اینکه ما شاهد وفاق ملی در کشور بودهایم، ادامه داد: گاهی نیز از وفاق ملی، سوگیری خاص و غیردرستی مدنظر است که به نام وفاق ملی اما در اصل به کام جهتگیریهای خاصی است که به مصلحت نظام نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: اگر منظور از وفاق ملی همکاری گرایشهای سیاسی، جناحها و نهادها و بخشهای مختلف باشد امر مثبتی است اما حقیقت این است که مردم با وجود دیدگاههای متفاوت سیاسی در کنار یکدیگر به خوبی زندگی میکنند.
دبیر کل اسبق جمعیت دفاع از ملت فلسطین بر همراهی همیشگی مردم با نظام، تصریح کرد: عبور از بحرانها صرفا از مسیر وفاق ملی میگذرد لذا باید برای جلب اعتماد عمومی و هماهنگی بیش از پیش دستگاهها و نهادها تلاش کرد.
رحماندوست در پاسخ به این سؤال که چه میزان تمرکز بر اجرای قانون برنامه و سند چشمانداز، وحدت و انسجام ملی را پیرامون یک محور مشترک عینی افزایش میدهد و تنشهای احتمالی بین قوا را کاهش میدهد، اظهار کرد: بدون شک هنگامی که وحدت و انسجام افراد و دستگاهها در کنار یکدیگر بیشتر باشد، ضریب بهرهوری، بهرهمندی و به ثمر رسیدن برنامه هفتم توسعه و اجرای سند چشمانداز را ارتقا میدهد. بنابراین شعار وفاق ملی در دولت چهاردهم با این نگاه مثبت، حسن و خوب است و از آن استقبال میکنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به اخذ رای اعتماد تمامی اعضای کابینه دولت وفاق ملی از سوی مجلس شورای اسلامی به عنوان نمونهای از وفاق مجلس و دولت اشاره کرد و گفت: علی رغم وجود سلایق سیاسی مختلف میان وزرای پیشنهادی اما مجلس با حفظ استقلال خود، بدون برخورد رادیکالی، روحیه تعاملی خود را نشان داد که امیدوارم اقدامات مثمرثمر دولت را برای عمل به شعار وفاق ملی، حل مشکلات مردم و روند روبه پیشرفت کشور شاهد باشیم.
رحماندوست درباره چگونگی تحقق گفتمان وفاق ملی، بیان کرد: عملاً از رفتارهای رئیسجمهور این را میتوان دریافت و از سوی دیگر در هیچ سخنرانی، محفل و مجلسی نیست که رئیسجمهور از وفاق ملی یاد نکند. پس قطعاً با سردمداری رئیسجمهور عملا زمینه تحقق وفاق ملی فراهم شده و انجام میشود.
انتهای پیام